joi, 16 februarie 2012

Cahul - Capitala Națională a Tineretului 2012



La data de 2 februarie 2012, oraşul Cahul a preluat titlul de Capitala Naţională a Tineretului de la oraşul Ungheni. Inaugurarea festivă a evenimentului a avut loc în Sala Mare a Palatului Culturii din oraşul Cahul, în prezenţa a peste 800 de tineri, şi a culminat cu un program artistic.
La eveniment au participat Ministrul Tineretului şi Sportului, d-nul. Ion Cebanu, Ministrul Culturii, d-nul Boris Focşa, Consulul general al României la Cahul, ES Genţiana Şerbu şi alte oficialităţi.
Colectivele de dans „Iuventa”, „Bobocelul” şi „Nufărul”, interpretele Stela Botez şi Ludmila Danilceac au incendiat atmosfera, oferind un spectacol de excepţie. Surpriza serii a venit de la Olga Tira şi SanStroke Project, care au venit cu un recital.
Titlul de „Capitală Naţională a Tineretului 2012” a fost acordat oraşului Cahul de Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în urma unui concurs deschis.
Astfel, pe parcursul anului oraşul va deveni gazdă a mai multor evenimente cu caracter social, cultural, economic şi de divertisment. Activităţile vor fi axate pe sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret, informarea tinerilor despre posibilităţile de dezvoltare şi crearea parteneriatelor regionale în domeniul politicilor de tineret.
Sursa: www.ziuadeazi.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu